Jeg flyttet hit til Hønefoss på vårparten. Jeg gjorde ikke det på grunn av kjærlighet til vei, bane og ringeriksvirkninger, men for kjærlighet til verdens beste kjæreste.

Jeg bor såpass nær sentrum, at jeg noen ganger går på jobb. Det vil si når jeg ikke sover for lenge, når det ikke regner, eller når jeg ikke må handle tonnevis av mat i en av våre altfor mange matbutikker. Da tar jeg bilen. Jeg vil jo kjøre til døra, og slippe å drasse med meg litervis med laktosefri melk over brua.

Når jeg derimot noen ganger litt utpå morrakvisten tar beina fatt, kan jeg nyte høstkledde parker og brusende fossefall. Midt på brua tramper jeg litt hardt, men trollet har nok blitt påtvunget en liten høstferie det også. Trollungene måtte være hjemme,selv om de maste om både badeland og showskole.

Det er litt trist å se et fraflyttet Stormarked, men det er heldigvis lys i enden av brua. Der noen av Hønefoss sine handlingens menn holder til. Det lages stor underholdning. Det borres og bygges. Det er godt å se at byen lever og leverer.

Etter endt arbeidsdag går jeg hjem og det samme skjer igjen. Ikke noe liv under brua, men jeg synes jeg kan skimte elleve små troll nede på brygga. Tenker de er fornøyd når disse bråkete froskene er borte.

Jeg går over veien for å sjekke, men ser ingen troll. På den andre siden av elva derimot lyser det av tro og håp. Et vakkert skue i høstmørket.

Selv om både frosker og troll er borte akkurat nå, er det godt mulig de kommer igjen, for her bygges og borres det også med liv og lyst. Når dette blir ferdig er det en gledens dag og et gledens hus.
Jeg snur meg å rusler hjem. Jeg gleder meg til imorra,og tenker jeg skal gå til jobben da også. Hvis det ikke regner....

Tom Erling Rørvik

Oppvokst øverst i Olumslinna. Litt inne i skogen, på Langli Gartneri. Pappa til Herman,og lykkelig gift. Veldig glad i mat og kake. Jobber på Vic Tronrud og som tilkallingsvakt på Krisesenteret i Hønefoss. Trives godt på fotballbaner, hockeyhaller og i skogen med soppkurv og bærspann.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev