Der kan man også ligge på et håndkle rett på bakken, midt inni en flokk med halvnakne familier med kjølebaggen full av kjeks og lunken brus.

De eldste i familien sitter i stoler store som badebukser, mens de yngre ligger strødd rundt i sanda. I vannkanten leker det små bleier med ører og nese fulle av sand, mens oppblåsbare krokodiller og bestemødre dupper rolig rundt i vannskorpa.

På land ropes det ut ordre om hvor langt man kan gå før vannet rekker unga til halsen. Dette gjelder visstnok uansett hvor lang man er, og gjerne med en påminnelse om at de ikke blir hentet, før man skal reise rett hjem!

Det er som regel mødrene som gir disse ordrene, med blikket festet på en slankende oppskrift, eller noen utrolig fine kjøkkenstoler. Ved siden av sitter fedrene i en knust og veldig praktisk solstol, med avisen lett henslengt på fanget, mens de prøver så godt de kan å lese mellom bikinilinjene.

I motsetning til sjøløver, trives strandløver bedre på land enn ute i vannet. De bader svært sjelden, og pensler seg med kokosolje for å tilbe solguden yr. For yr bestemmer nemlig om vi kan dra på stranda, eller ikke.

Når kjeksen er spist, og brusen veltet, blandes duften av kokos seg med lukten av brente pølser og svidd gress. Fedrene har fått engangsgriller i hodet, og muligheten til å vise sine solbrente sider.

De eldste har også kommet seg opp av vannet, med gåsehuden godt pakket inn i fargerike håndklær. Mens pølser og grillbein går som trommestikker, senker både solen og roen seg i familien.

Luften har gått delvis ut av både madrasser og bestemødre; så snart sitter en svett gjeng, litt for tett, i en vi får sikkert plass i bare en bil, på vei hjem. Helt til bleia finner ut at krokodilla ikke sitter på......

Tom Erling Rørvik

Oppvokst øverst i Olumslinna. Litt inne i skogen, på Langli Gartneri. Pappa til Herman,og lykkelig gift. Veldig glad i mat og kake. Jobber på Vic Tronrud og som tilkallingsvakt på Krisesenteret i Hønefoss. Trives godt på fotballbaner, hockeyhaller og i skogen med soppkurv og bærspann.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev