Han er avhengig av et godt resultat,og må angripe for å beholde ledelsen, mens hun klarer seg med uavgjort. Lagene blir fulgt til senga av to dommere, og legger seg på hver sin side. Fløyteblåserene tar oppstilling ved hver sin stolpe.
De har allerede hilst, og er klare til kamp. Han vant myntkastet, og får velge utgangsposisjon.

Kampen blåses igang.
Han går ut i et vanvittig tempo,og etablerer seg tidlig på hennes halvdel. Presser høyt og hardt, men klarer ikke trenge igjennom et meget godt og velorganisert forsvar. Hun ligger bakpå og bare venter på en kontringsmulighet. Han gjør stadig dårlige valg. Prøver å presse alt igjennom midten, istedenfor å komme rundt på kantene.

Der kommer kontringen!
Et dristig forsøk i bakrommet blir kontant brutt,og hun fosser fremover. Finter og vipper elegant ballen i mål. Nå ligger han under, og hun kan ri inn et godt pauseresultat.

Sliten og slapp i strikken går han inn på badet, for å lade opp til andre omgang. Fast bestemt på å reise seg igjen. Han hadde mye ballbesittelse, men det hjelper ikke når man ikke makter å få den inn.

Andre omgang begynner som den første. Han presser høyt, og hun satser på lange baller, og hurtige overganger. Han virker mer og mer sliten og fantasiløs utover i omgangen, og får stadig tilsnakk fra dommeren for stygge etterslenger.
Hun tar stadig mer over og varter opp med noen lekre detaljer. Nå leker hun med motstanderen. Så skjer det!

Hun blir overmodig, og etterlater seg altfor store åpninger. Han slår en presis ball igjennom midten. Kommer alene, og putter sikkert mellom beina på keeper.
Det er ikke lenge igjen av kampen, og nå satser han alt fremover. Han angriper fra alle mulige retninger. Godt forsøk fra skrått hold, men blir blokkert. Nok en kjempesjanse! Han ser en åpning,men skyter altfor tidlig, og avslutningen går langt over. Juniorfeil.

Hun trekker ut tiden. Ligger nede. Vrir seg. Får behandling. Dommeren har ser seg lei, og når hun for andre gang ligger å vrir seg teatralsk bli det blåst. 
Gult kort for filming, og han får nok en sjans til å avgjøre. Han stiller seg opp. Hviler hendene på hoften. Skyter hardt,og retningen er god, men hun får såvidt fistet den i stolpen. Han er på returen, og denne gangen bruker han hodet.
Seieren er sikret!

Han roper ut i ekstase. Hun er rasende, og slår oppgitt ut med armene.
Dommerene snakker sammen,og annuleringen er et faktum. Reprisene viser tydelig at han bruker hånda. Dessuten var den aldri inne.......

Tom Erling Rørvik

Oppvokst øverst i Olumslinna. Litt inne i skogen, på Langli Gartneri. Pappa til Herman,og lykkelig gift. Veldig glad i mat og kake. Jobber på Vic Tronrud og som tilkallingsvakt på Krisesenteret i Hønefoss. Trives godt på fotballbaner, hockeyhaller og i skogen med soppkurv og bærspann.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev