Verket ligger helt i Grenseland,noe som gjør at all eksport må gå sjøveien,helt ned til brygga,der små frakteskuter tar det videre ut til kundene. På vinteren, når sjøen er frosset, brukes det vanlig snøskuter.

Det er ingen tvil om hva som er årets storselger, for etter at nettdating ble så utrolig utbredt, blir det solgt nettingstrømper med stor utstrekning. Man merker også at jo lengre de har vært single, jo større maskevidde blir valgt. Helse i hvert hull,blir det sagt på folkemunne.

De som ikke jobber på nettverket, livnærer seg av fiske. Båtene ligger på rad og reketrålerne ligger litt lenger bort. Ingen er sikre på hvorfor, men det er der de havna.

Skipper skuteløs sitter på bryggekanten, og kaster fiskesprett. Han har akkurat kastet den fjerde steinen, da en lokal fiskehåver kommer gående. Det viste seg at lykken endelig sto skipperen bi, for håveren hadde akkurat kjøpt seg ny båt, og trengte sårt en erfaren fisker.

Fiskegarn var en av nettverkets spesialiteter, og når det skulle kjøpes nye, ble de tatt med bort til garntangen. Der henger mengder av garn i beste kvalitet til tørk. Alle garn blir nemlig satt inn med nettflix, som gjør at det dannes en fin film utenpå og gjør fiskegarnet utrolig holdbart.

Den andre spesialiteten er helsetrøyer. De beste trøyer laget av håndbørstet bomull. Til den jobben brukes små helsekoster som er importert fra kostebinderiet i Fargeriket. En nitidig,men lønnsom jobb.

Karene tok nettbussen ned sjøveien til brygga der skipperen fikk inspisere båten. De hadde kjøpt nye garn,og begge hadde nye trøyer på. Kaia kunne så vidt skimtes fra dekk,men de kunne se at hun vinket. Det var kona til Skuteløs som hadde kommet for å ønske lykke til. Båten tøffet forbi garntangen,og de kunne høre en svak nettsus i vinden.

Dessuten er det ikke sikkert at en visegutt er en veldig ung trubadur....

Tom Erling Rørvik

Oppvokst øverst i Olumslinna. Litt inne i skogen, på Langli Gartneri. Pappa til Herman,og lykkelig gift. Veldig glad i mat og kake. Jobber på Vic Tronrud og som tilkallingsvakt på Krisesenteret i Hønefoss. Trives godt på fotballbaner, hockeyhaller og i skogen med soppkurv og bærspann.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev