Våpen har jeg heller ikke mye kjennskap til, men jeg har skjønt at det går an å bruke feller. Derfor gikk jeg til innkjøp av fem store fine feller, og sørget for å innhente fellingstillatelse. Jeg la de litt rundt omkring i skauen, og noen dager etter gikk jeg spent mot den første fellen.

Den lå der like urørt, og skuffelsen var stor da første forsøk viste seg å være resultatløst. Jeg gjorde rent alle sammen, og la de på nytt ut i skogen. Denne gangen i et mye større område. Bestemte meg for å holde utkikk, og la meg på lur ved den jeg hadde plassert i utkanten av et stort boligfelt. Litt oppgitt måtte jeg konstatere at jeg også denne gangen måtte gå tomhendt hjem. Det eneste jeg så, var ei gammal røy med bærspann nedi lyngen. Ikke akkurat det jeg hadde sett for meg!

Hørte at hund også var effektivt å bruke for å finne ryper. Når den fikk snusen på ei, inntok den visstnok en såkalt hundeposisjon. Ikke det at jeg er imot hjelpemidle, men jeg synes det er mest moro å kunne klare det på egenhånd. Har også sett at noen går med en slags rypesekk, og bestemte meg for å gi det en sjans.
Det var heller ikke helt vellykket. Jeg hadde klart å få ei halveis nedi sekken, da hu fikk vridd seg løs og forsvant til skogs. Det er jo mange som skryter av å bære med seg flere seg flere hjem om gangen, men det synes jeg hadde blitt litt mye styr. Det hadde holdt med ei skikkelig fjellrype,som kunne brust med fjøra. Litt småvilt kunne jeg vært med på.

Alle sier at rypebryst og rødvin er en super kombinasjon. Nå har jeg jo lagt den fineste fellen foran peisen,så det kunne vært knall og sitte der med et bryst i den ene handa, og et glass rødvin i den andre. Denne sausen de snakker om, vet jeg ikke om er noe særlig. Jeg vil jo nådig søle til den nyrensede pelsen.

Det er ikke alltid like lurt å ri på ledelsen, og spesielt ikke på julebord...

Tom Erling Rørvik

Oppvokst øverst i Olumslinna. Litt inne i skogen, på Langli Gartneri. Pappa til Herman,og lykkelig gift. Veldig glad i mat og kake. Jobber på Vic Tronrud og som tilkallingsvakt på Krisesenteret i Hønefoss. Trives godt på fotballbaner, hockeyhaller og i skogen med soppkurv og bærspann.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev