Deilig er svoren

Det står en på trappa

ganske så stappa

en merkelig kar

ligner egentlig

mest på`n far

 

Nysgjerrige unger

blei lange i halsen

rød i kinna

skjegg i lange baner

kanskje det er

en gammel indianer

 

Sekk på ryggen

eller kanskje

det var styggen

litt vanskelig å se

det mangler noen pakker

under juletre

 

Han spurte etter unga

sa`n hadde gaver

kanskje jeg får

leker i år

men det ligna stygt

på nye skistaver

 

Tomt i sekken

ingen pakker til far

ikke til å tro

kanskje like greit

for han satt visst på do

 

Nissen har vært her

ropte unga til`n far

ropte igjen

men fikk ikke svar

det var sånn det var

i gamledar.

 

Snekker Andersen

Det nærmet seg leveringstid,og snekker Andersen begynte å få det travelt. Han hadde fått flere bordbestillinger enn det han regnet med,og i tillegg skulle kjærringa absolutt pusse opp soverommet før jul.

Det fikk vente tenkte snekker`n,og høvla over ei ferdiglimt bordplate av edleste  juletre.Det skulle bli et av minst tre store julebord som skulle være ferdig i løpet av uka. Langs veggen sto det to gavebord pakket og klare til avhenting.Han skjønte ikke helt hvordan han skulle rekke å hjelpe til på soverommet, men han fikk gjøre så godt han kunne.Noe han alltid gjorde på det rommet.

Kjærringa hadde gjordt mye av jobben,og nå dreiv hu å limte opp julestria på veggen. Etterpå skulle den bare males, før han skulle gjøre det han kunne best. Hu hadde noen ønskelister,men de ble altfor dyre, så han kom til å sette opp noen han hadde liggende nede på verkstedet.

Andersen høvlet, og var helt i andres tanker,da det skjedde. Ei grusom flis i fingern.Han måtte ha hjelp,og gikk opp til kjærringa. Hu sto på kjøkkenet,og malte mandler. Det lå røde og blå til tørk over hele bordet. De skulle snart brukes som julepynt, noe som snekker`n ikke synes var spesiellt pent, men som han bare fikk finne seg i. Ett år hadde han prøvd å fjerne dem,men da fikk han skikkelig kjeft. Noe som han tydeligvis ikke fikk nok av.

Flisa satt godt, men etter en liten kjøkkenknivoperasjon kom den seg helskinnet ut igjen. Det var ikke lett å gjøre jobben med en litt overdimensjonert bandasje, men bordene måtte bli ferdige til jul, så det var bare å stå på. Han kunne jo ikke vise kundene finger`n,og skylde på den.

Bordene ble ferdige til avtalt tidspunkt, og på lille juleaften var det bare et igjen. Det var et koldtbord,som hadde han på kjølelageret,og som skulle hentes neste morgen,til en stor julefrokost.

Alle fikk det de ønsket seg til jul, bortsett fra snekker Andersen. Kjærringa var storfornøyd med nytt soverom, og det lå mandler strødd rundt i huset. Han hadde ytret et ønske om pinnekjøtt som julemiddag, men det ble bare gris i år også. Han trøstet seg med at tross flis,bandasje,og oppussing,hadde ting ordnet seg. Hvis ikke hadde han sett ut som et nek.

 Lurer på hvor mye man må drikke, for å få huden full?

 

Advent

Jeg skulle gjerne tent et lys i kveld

tent det med glede

hadde det ikke vært for

at bikkja fikk se det

 

Jeg skulle gjerne tent et lys i kveld

med mine egne hender

hadde det ikke vært for at det allerede er

brent i begge ender

 

Jeg skulle gjerne tent et lys i kveld

det hadde gjordt susen

det er bare det at det var stengt 

på Rema 1000

 

Jeg tente et lys i kveld

og jeg tente det med glede

nå står det her å skinner

for den som leter den finner

 

Tom Erling Rørvik

Oppvokst øverst i Olumslinna. Litt inne i skogen, på Langli Gartneri. Pappa til Herman,og lykkelig gift. Veldig glad i mat og kake. Jobber på Vic Tronrud og som tilkallingsvakt på Krisesenteret i Hønefoss. Trives godt på fotballbaner, hockeyhaller og i skogen med soppkurv og bærspann.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev