Vi har nok en mye finere solnedgang her på Jevnaker. Spesielt på bilde, og spesielt med “Verkebrygga” i forgrunn. Den kjører jeg forresten forbi nesten hver dag, for selv om jeg er født, oppvokst og bor her, har jeg mitt virke i Hønefoss.

Veien videre går over Eggemoen. Der kunne det ha vært flyplass, men fly bråker så forferdelig mye, så da satte vi oss litt på bakbeinet. Heldigvis ble det ihvertfall arbeidsplass. Tronrud Engineering heter den, og den bråker nesten ikke no.

Når jeg nærmer meg Hønefoss kommer jeg til et veidele der jeg kan kjøre mot Ådalen. Dit skal jeg ikke. Ikke idag. Jeg har vært der før, både for å spille fotball og for å fiske. Der har de lagd noen gode fotballspillere, selv om vi sikkert har lagd bedre på Jevnaker. Fisken derimot, er nok omtrent like stor.

Litt lenger ned møtes jeg av et lyskryss. Det har vi ikke her. Håper egentlig ikke at vi får det heller. Ihvertfall ikke så mange! Hvis jeg glemmer å ta til høyre i et av dem, kommer jeg til en rundkjøring!  Det har vi dessverre ikke her.

Siden jeg jobber i sentrum, så kommer jeg ikke så ofte dit. Bortsett fra når jeg skal på fotballkamp, eller i hockeyhallen. Vi har også kunstis, og den er mye større. Det er fordi vi liker å gå mye lengre på skøyter, og trives godt i trikot.

Ved det lyskrysset jeg vanligvis svinger av ligger det et hotell. Det har vi også her på landet. Riktignok uten basseng, for der lages det kortreist ost. Vi har nok mye kortere mat her. Noen ganger blir det satt opp et telt ved siden av det nevnte hotellet. Der spilles det revy. Vi har også revy, men ikke telt. Vi har kulturhus.

Det bygges og forberedes i Hønefoss. Det gjør ikke vi. Vi har jo glassverket og brygga. Trenger vel ikke noe mer enn det. Dessuten kommer det heldigvis kanskje en vei utenom, for vi vil jo ikke bli tatt på senga heller.

På Hvervenkastet har det poppet opp store paddehatter med omtrent samme innhold, så trenger du shampo eller grill kan du bare velge inngangsdør. Vi har fått Europris. Et spennende tilbud for oss på Jevnaker.

Forhåpentligvis overlever Hønefoss sentrum og dets butikker utbyggingen utenfor. Den problemstillingen slipper vi selv om vi også har et sentrum i tillegg til Verkebrygga.

Hvis jeg har kommet meg ut av den tredje rundkjøringen og videre mot Eplehagan, kan jeg ta av mot Helgelandsmoen. Der er det galleri og badeland. Vi har Kistefos og hvis vi vil bade gjør vi det i Randsfjorden.

Det er nok best at jeg snur der hvis jeg skal rekke å sitte litt på gjerdet før jeg legger meg. Nå tar jeg av mot Klekken istedenfor å ta turen igjennom sentrum. Selv om det hadde vært gøy med mer rundkjøring. Omtrent halveis kan jeg svinge til høyre og videre opp til Ringkollen. Der er det vann, skog og snø om vinteren. Det har vi også på Jevnaker.

Noen minutter senere åpenbarer det seg en flott solnedgang over fjorden. Sikkert mye flottere enn den jeg har kjørt ifra.....eller kanskje ikke.

 

Tom Erling Rørvik

Oppvokst øverst i Olumslinna. Litt inne i skogen, på Langli Gartneri. Pappa til Herman,og lykkelig gift. Veldig glad i mat og kake. Jobber på Vic Tronrud og som tilkallingsvakt på Krisesenteret i Hønefoss. Trives godt på fotballbaner, hockeyhaller og i skogen med soppkurv og bærspann.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev