Tekst: Irene Mårdalen

– Ja, jeg har blitt mer og mer stolt og det er i hovedsak menneskene som bor her, som er hovedårsaken til det, sier Nils Wærstad.

Han tenker spesielt på alle dem som hjalp til, støttet og stilte opp i forbindelse med produksjonen av TVpiloten ”Handlingens menn” som ble spilt inn i Hønefoss tidligere i år. Til produksjonen leide Nils og makker Ronny Kristoffersen anerkjente og garvede TV-folk som blant andre Hasse Lindmo. – Piloten skulle lages i løpet av to uker. Vi hadde et stramt skjema og budsjett. Det var tross alt en pilot vi skulle lage.

Vi hadde aldri fått det til, uten den enorme velviljen og entusiasmen vi opplevde fra utrolig mange på Ringerike, sier Wærstad. Han nevner blant annet Ringeriks-Kraft som stilte lokaler til disposisjon. Haakon Tronrud som la alt til rette for at de skulle få til produksjonen. Reklameservice. Hans søsters firma Ipabjoll, som på kort varsel lagde en fem meter lang fot i isopor (det var Ronnys venstre fot). Torvet Klær, Hønefoss-patrioten Terje Andersen, Leiv Vidar, Ringerike utvikling og ikke minst Hønefoss Lyd og TBA Arrangementer.

– Disse anerkjente og garvede TV-produsentene var over seg av begeistring. De hadde aldri opplevd maken til entusiasme og velvilje. Her var alt mulig å få til på rekordtid. Og kvaliteten var topp. Hasse sa blant annet at TBA leverte kvalitet i verdensklasse. Jeg var så stolt, sier Wærstad.

Han mener det har skjedd noe den siste tiden på Ringerike. Optimismen rår. Det virker som om vi står foran noe bra og godt. – Ringerike har blitt mulighetenes og handlingens region. Her er alt mulig og du klarer det på kort tid.

Wærstad har i tillegg et helt spesielt forhold til Røyse, som han kaller Nordens Toscana. – Her hører jeg til. Det er godt. I min jobb tror jeg også det er en fordel å ha vokst opp på Ringerike. Når vi er på reisefot, forholder vi oss den ene timen til presidentfruer i gullbelagte sofaer og den neste til fattige som bor i pappskur. Vi snakker med uteliggere i New York og milliardærer i Russland.

I Ringerike lærer du deg å leve midt mellom by og land. Du lærer at vi er ulike og du lærer å snakke med alle. Det har i hvert fall jeg hatt god nytte av på mine reiser.

Nils Wærstad

NRK-kjendis, programleder, produsent, fotograf og humorist

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev