Jeg er oppvokst på Vik i Hole og fikk fra en veldig tidlig alder glede av Ringeriksdistriktets blomstrende kulturliv - både som deltaker og tilskuer.

Jeg reiser veldig mye i jobben min, og har base i England på syvende året, men uansett hvor langt borte jeg er, er Hole og Ringerike det virkelige hjemme. Jeg forsøker å komme hjem på jobb og ferie så ofte jeg kan! Det er et veltrengt pusterom, langt vekk fra storbyer, flyplasser og overflod av nye sanseinntrykk, og en skikkelig vitamininnsprøyting som gir meg ny energi og inspirasjon.

Desto mere av verden jeg ser - desto mer setter jeg pris på og ser verdien i den unike kombinasjonen av tilbud Ringeriksdistriktet har å tilby; nœrhet til både fjord og fjell, frodig natur, en rik historie og et fantastisk kulturliv med både talenter med resultater å vise til, og talenter med en lysende fremtid. Vi har dyktige entrepenører med innovative ideer og forsøk på nyskapning i et noe skeptisk samfunn som sitter litt på bakbeina og kikker bak gardinene til de ser resultater, som de så applauderer og roser opp i skyene, med et soleklart “det var det jeg visste.” Men det gjør ikke noe - vi er jo fortsatt landsbygda “wannabe” storby, med et tilbud passende for hver eneste en av oss. Tilbud som vi møter med passende stor skepsis, passende store rykteflommer og en “det går seg til” mentalitet som bare et sted som Ringerike kan ha. For vi kan ta i et tak også. Vi er jo tross alt fra bondelandet. Og står vi sammen blir vi sterke.

Jeg elsker Ringerike, og hver gang jeg tar turen fra Gardermoen og hjem, og bussjåføren på kav Ringeriksdialekt nok en gang melder hvordan vœret har vœrt de siste dagene, da får jeg sommerfugler i magen. Store, flaksende sommerfugler som aldri dukker opp noe annet sted i verden.

Ja, jeg er stolt av hjemstedet mitt, og det sier jeg høyt til både Amerikanere, Engelskmenn, Australiere og Tyskere... Og alle andre som vil høre! 

Monica Sik Holm

Artist, musikalkomponist og låtskriver

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev