Jeg jobber i dag som inspirator, foredragsholder og aktiv eier i firmaet www.GLADiator.as. Jeg er bosatt på Høyby, 7 min gåavstand fra Søndre torg. Der bor jeg med min samboer Allison, og sønnen Fridtjof. Jeg flyttet tilbake til Hønefoss i 1994, etter ca 10 år i København, Århus, Bergen og Oslo.

Jeg føler meg egentlig ikke så stolt over å være Ringeriking, men jeg er veldig glad for å bo på Ringerike! Og jeg er takknemlig for oppveksten jeg hadde her.

Jeg liker særlig godt luften. Ren luft! Da jeg bodde i de store byene gjorde svevestøvet at jeg hostet en god del. Det er det deilig at det er slutt på nå.

Jeg liker også godt tempoet på Ringerike. Det er langsomt, men ikke for langsomt. Jeg syns det er mindre mas her, enn bare rett over Sollihøgda. Ro er bra, i Norge i dag er det så mange ting som står stille i en rasende fart.

Jeg er også veldig takknemlig for naturen. Den benytter jeg meg mye av. Jeg er ofte på Ringkollen. 20 min til Ringkolllstua og Ringkollen Alpin fra Søndre torg er fint. Om vinteren bruker vi Ringkollen gjerne daglig. Jeg går gjerne en skitur om formiddagen, hvis jeg har tid. Jeg har i mange år tenkt jeg ville dra til Tibet, men Ringkollen er mitt Tibet. Når jeg sitter å ser utover Steinsfjorden eller over til Norefjell fra Ringkollstua, så føler jeg ikke at jeg behøver å lure på meningen med livet. Da syns jeg jeg har alt jeg trenger.

I jobben min som inspirator og foredragsholder holder jeg mange foredrag rundt på Østlandet, og da er beliggenheten til Ringerike et perfekt utgangspunkt for meg. For eksempel med 45 min til Sandvika, 1 time til Karl Johan,  1t 45 min til Tønsberg, 2 og ½ time til Strømstad.

For ikke å snakke om Gardermoen! Bare 1 time! Langt nok vekk til ikke å høre flyene, og nærme nok til å være der på et godt radioprogram og en god kopp kaffe, i bilen. At jeg kan være i København på bare noen timer, eller samboeren min som kan nå til York i England på en formiddag, er utrolig.

Om våren nyter jeg flommen i fossen. Jeg syns det er voldsomt å stå på brua og høre drønnet fra fossen, kjenne den fine kalde dusjen av små dråper som legger seg i ansiktet, og stå å kikke over gelenderet på de voldsomme kreftene som danser og kaster seg rundt om hverandre.

Om sommeren liker jeg hagen og Steinsfjorden.

Jeg trives godt med temperaturen og været på Ringerike. Det tørre kalde om vinteren, og det varme om sommeren. Jeg liker også at været kommer ”sakte”. Det at jeg kan se ut av soveromsvinduet og ha en sånn grei forestilling om at ”Å ja, det er sånt vær i dag”, det liker jeg.

At jeg har tilgang på god kaffe, svømmehall, kulturscenen og kino gjør meg glad. Jeg benytter meg ikke så mye av det, men jeg liker å ha det i nærheten, og vil jeg mer enn det vi har her, så er det kort vei til Oslo.

Det er mange på Ringerike som vil ha rett vei og rett jernbane til Oslo. Det er fint. Men for min egen del ønsker jeg ikke rett vei. Jeg tror ikke lykken er en rett vei. 15 min fortere til Oslo, er vel den tiden jeg skal bruke på å lete etter parkeringsplass? Men vei og bane kommer helt sikkert, og da skal jeg kose meg med den også. Men inntil da, så syns jeg det er fint at Ringerike er en gedigen park vest for Oslo.

Og så liker jeg menneskene på Hønefoss. Mange hyggelige mennesker har flyttet til, og jeg opplever at det er mange gode krefter som ønsker å styrke regionen.

Ringerike er en perfekt «base», for meg, å leve ut i fra og her blir jeg også gjerne gammel.

Arnt Sæther

Inspirator, foredragsholder og aktiv eier i firmaet www.GLADiator.as.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev