Vi kjenner det på oss vi som bor her. Folkemøter om byutvikling. Ringeriksbanen. Nye leiligheter i sentrum. Arkitekter skryter av byen vår: Hva den er og hva den kan bli.

Dette, og de gode historiene vi bærer med oss gir perspektiver som gjør meg ekstra stolt av å være Ringeriking. Historien om den gang Glatved hotell var et av Norges mest berømte hoteller og tok imot konger og presidenter i byen vår. Da Randsfjordbanen bidro til utvikling og nyetableringer, og tippoldefar tok toget fra Drammen og etablerte Gullsmed Jørgensen på Søndre Torv, i 1871.

Det er mange historier, men den viktigste er kanskje den som skrives nå. Når regionen går inn i en ny tid, og vi som bor her får være med på reisen.

Jeg er også heldig fordi jeg endelig får jobbe der jeg bor. I over 20år har jeg jobbet med kommunikasjon - som journalist, informasjonssjef, kommunikasjonsrådgiver - ofte pendlende. Nå jobber jeg på en av Ringerikes mest spennende arbeidsplasser; Kartverket. Her får jeg formidle hvordan verdens land skal samarbeide om måling av jordkloden.

For visste du at kartverk og forskningsinstitusjoner rundt omkring i verden overvåker jordas bevegelser som grunnlag for kart, GPS-navigasjon og klimamålinger - nærmest på dugnad? Det er helt sant!

Men nå har vi fått FN på banen, etter mange møter i blant annet New York. Målet vårt er bedre overvåking av jorda. Og dette arbeidet er vi med på å styre fra Ringerike!

Det er mye reising i jobben. Det er da det er så utrolig godt å komme hjem til Hønefoss, Søndre Torv, butikkene, elven og fossen - til hjertet av regionen vår.

Når jeg er hjemme handler det også om de gode naturopplevelsene, der silkeføret på Ringkollen bare er 20 minutter unna. Like nær er en av Norges aller beste golfbaner, Tyrifjord Golfklubb. Jeg rekker fint en 18-hulls runde etter jobb en lys sommerkveld. Da lukter det gjerne nyslått gress, greenene har aldri vært raskere og sola er på vei ned bak Norefjell. Bare ett slag til!

Anne Jørgensen

Kommunikasjonsrådgiver på en av Ringerikes mest spennende arbeidsplasser

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev