Bor på Jevnaker, og er initiativtaker til den spiselige samfunnshagen Jevnaker Hage.

Jeg satt og snakket med kjæresten min om at det hadde vært fint med et sted der vi kunne dyrke litt mat i fellesskap her på Jevnaker. «Se rett over veien» sa han. Der, bak JORS lå det en svær fylling med høyt gress.

Etter tips begynte jeg å lese om Permakultur, og forsto at dette var midt i blinken. Permakultur er et helhetlig planleggingsverktøy, inspirert av naturens prosesser, som innebærer å gjøre ting på en bærekraftig måte.

Helse er ikke et individuelt prosjekt, individet er alltid en del av samfunnet og kulturen. Det nytter ikke hvor sunt man selv spiser og lever ellers, hvis man forsømmer omgivelsene.

Jeg har bodd mange steder, stort sett i Oslo, og er oppvokst i Bærum. Jeg ble tidlig Blitzer, rett fra Snarøya til husokkupasjoner, Tenk det!

Da jeg fikk barn ville jeg etterhvert bo mer landlig. Vi besøkte familie ved Steinerskolen i Åsbygda, jeg ble betatt og ønsket at datteren min skulle få gå der. Det se fritt utover de syv blåner, og å kunne gå ut i fjøset i friminuttet var som en drøm. Å få være praktisk og kreativ mer enn teoretisk i tidlig læring tror jeg er veldig riktig.

Etterhvert kjøpte jeg en rekkehusleilighet i de gamle arbeiderboligene til Hadeland Glassverk, nydelige historiske hus. Jeg liker meg veldig godt her på Jevnaker. Det er fantastisk natur, fritt og god plass her, himmelen er utrolig vakker her. Jeg kan sykle og gå til det meste.

I Forhold til Jevnaker Hage er kommunen veldig imøtekommende, særlig gutta i Teknisk Etat. Men jeg savner at politikerne også her tar miljøsaker mer på alvor, for eksempel ved å kjempe for at toget igjen kan plukke oss opp på Jevnaker Stasjon.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev