Jeg flyttet hit, fra Nesodden,  i år 2000. Da var jeg litt skeptisk. Hva gjør jeg i skauen her med små barn? Vi bor på Veigin, ved museet.

Men det har jo bare blitt bedre og bedre, og nå trives vi kjempegodt. Etterhvert som militæret flyttet ut, flyttet jo kulturen inn.  Det har vært en veldig spennende utvikling her, siden vi flyttet hit.

Jeg begynte å jobbe på Ringerike Sykehus, på hjerteavdelingen, som sykepleier. Da pleide jeg å stå og kikke over på fødeavdelingen som ligger tvers over på den andre siden, gjennom vinduene, og tenkte at «Jeg har SÅ lyst til å jobbe der». Så bestemte jeg meg for å ta Jordmor utdannelsen, så nå kan jeg sitte her og vinke tilbake.

Vi møter jo Ringerikingsfolk av alle slag her, og de er like forskjellige som ute i verden og på gata. Det å være jordmor er først og fremst hyggelig og fint, med å kunne gi omsorg ti nye familier. Men man må være litt bestemt også.

Dette er en fantastisk arbeidsplass med masse tøffe damer. Jeg ville ikke vært noe annet sted. Det er spennende, men også litt nervepirrende å få jobbe med nytt liv. Det er ikke alltid fryd og gammen, men det er mest det. Vi møter jo Ringerikingsfolk av alle slag her, og de er like forskjellige som ute i verden og på gata. Det å være jordmor er først og fremst hyggelig og fint, med å kunne gi omsorg ti nye familier. Men man må være litt bestemt også.

Da jeg var relativt ny på sykehuset, skulle det settes opp en plakett i foajeen. Jeg ble valgt ut som en av dem som fikk navnet mitt på plaketten, blant de ansatte. Hun som bestemte dette sa nemlig til meg: «Du kommer til å bli værende her på Ringerike Sykehus».

Jeg husker at jeg tenkte «Hva vet du om det». Men her er jeg fremdeles.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Utgave #1 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev