Olaug Larsen (77) fra Ask

Livet mitt har vært hektisk. Jeg har jobbet i politiet siden jeg var ferdig på skolen. Til sammen 43 år, og under fire politimestere.

Jeg har vært innom alle avdelingene på politihuset. Jeg har blant annet godkjent våpen og utstedt pass og førerkort.

Jeg spiller gitar og har ledet Buserullgjengen med psykisk utviklingshemmede i 31 år. Vi har også vært på TV. Fire ærespriser har jeg blitt tildelt. En fra Kiwani, to fra Rotary, pluss Sangens- og musikkens pris.

Det som har drevet meg, er at jeg har syntes det har vært moro. Etter lange dager på kammeret, tok jeg med meg gitaren til øvingslokalet. Jeg har spilt med mange forskjellige musikere opp gjennom tidene. Jeg komper også på gitar i «Veme bælj og streng».

Jeg liker å gå på ski. Vi i skigruppa kunne legge ut på åttedagersturer på Hardangervidda med tung ryggsekk. Og i I tillegg danser jeg i Ringerike Folkedansgruppe, og har innimellom opptredener rundt om i byen.

Det er fint å bo på bygda. Jeg bygde meg hus på tomten til foreldrene mine på Sandaker ved Ask. Det eneste som er litt dumt, er at det ikke går busser, da syklet jeg til jobben. Syv grinder måtte jeg igjennom for å komme på jobb, og etterpå badet jeg i elven.

Det er ikke helt sånn lengre. Det er ikke kuer på veien jeg sykler. Men det er heller ikke så trygt å sykle lengre som den gang.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Utgave #1 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev