Nora Prøsch Meier (19) bor på Sundvollen i Hole kommune og stiller til valg i Hole som ungdomskandidat. Jeg tror det å sitte i kommunestyret vil være lærerikt og givende for min egen del.

Jeg politisk nestleder i AUF i Buskerud og har vært politisk aktiv siden jeg meldte meg inn i AUF desember 2015. Før det var jeg samfunnsengasjert, men jeg deltok ikke på noen måte. AUF har mange gode verdier som jeg er enig i og som har vært en del av min oppvekst. AUF står for frihet, likhet og solidaritet. Vi tror at et sterkere fellesskap og en aktiv stat er viktig for at alle skal leve gode liv å dra nytte av velferdsstaten og demokratiet.

Generelt er likestilling kanskje det viktigste temaet for meg. Jeg er feminist og opptatt av saker som abortloven, samtykkeloven og likestillingssaker i andre land. Ellers er jeg opptatt av klima og miljø og tror at endringene i hovedsak må skje fra stater og næringslivet, ikke bare ved at enkeltpersoner tar grønne valg i hverdagen. Andre viktige saker for meg er utdanning, psykisk helse og å utjevne forskjeller i samfunnet.

Mange sier at de kan ingenting om politikk, men det er feil. Alt er politikk, fra prisen på maten du kjøper til hvor ofte bussen går. Alle har en mening om noe, og alle har mulighetene til å endre det.

Jeg er opptatt av klima og miljø og tror at endringene i hovedsak må skje fra stater og næringslivet, ikke bare ved at enkeltpersoner tar grønne valg i hverdagen.

Politikk er utrolig spennende og gøy når du først har satt deg inn i det og jeg synes alle bør gi det en sjanse! Vi har utrolig mange flinke ungdommer i Ringeriksregionen fra mange ulike partier og også uavhengige stemmer. Det er utrolig bra og jeg håper vi kan fortsette å ha et så stort engasjement blant unge fremover.

Ungdommers stemme er viktig, det er tross alt vi som skal ta over etterhvert!

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev