Nils Petter Øverby (41) Hole, murer og bonde på "Las Kvegas"

Jeg tok over gården i 2009. Da var den forsømt. Det hadde ikke skjedd noe her på 25-30 år.

Så tenkte jeg at hvis jeg skal ha noen grunn til å bo her så må jeg ha dyr. Så da kjøpte jeg fire kviger på impuls på Finn.no, kjørte ned og hentet dem. Det har bare vært gøy. 

Det har gitt meg livsglede etter en tung tid da faren min døde brått og dramatisk.

Jeg har hatt en bratt læringskurve for å si det sånn. Jeg kom jo plutselig på at kuene måtte ha fôr om vinteren også. Så det første året kjøpte jeg fôr og siden har jeg produsert det selv. Først da skjønte jeg hvor mye utstyr jeg trengte. 

De lokale kvegbøndene i bygda har hjulpet meg masse. Og det er jeg veldig takknemlig for, jeg er jo ikke bonde sjøl. Jeg hadde jo omtrent ikke tatt i en ku før jeg kjøpte de første fire.

Jeg ønsker å bygge noen utleiehytter til turister, bygge fjøs, og få 30-40 kuer etterhvert. Kortreist mat er veldig i vinden, og jeg skal selge kjøttet direkte til kundene. Skotsk Høylandsfe tar mange år å fôre opp, og smaker bedre enn andre raser.

Foreløpig er det ikke dette jeg lever av, men jeg ser for meg en fin pensjonisttilværelse.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev