Jeg har vel alltid trodd på Gud. Da jeg var 13 år begynte jeg i Ten-Sing. Der fikk jeg synge danse, være med venner og hadde det veldig gøy. Det var trygge voksne personer der som ga oss utfordringer til å være ledere og som formidlet et god og raus gudstro.

Likevel, jeg var ikke veldig engasjert i trosspørsmål i ungdomstiden. Den kom først da jeg ble ca 20 år. Da kom alvoret inn i livet mitt på forskjellige måter. Jeg klarte ikke å slå meg til ro med en gudstro jeg ikke visste så mye om. Så jeg begynte å studere teologi, først ved Universitetet, så ved Det Teologiske Menighetsfakultet.

Jeg har doktorgrad i Det Gamle Testamentet, hvor jeg skrev om fortellingene i Bibelen. Bibelen er et eget litterært univers, som er gjenkjennelig med livene vi lever i dag. Ruts bok, for eksempel, handler om en fattig utenlandsk enke som kommer til Betlehem for å søke å få seg et bedre liv. I Betlehem blir hun sett på med skepsis, siden hun er en fremmed. Men Rut er arbeidsom, snill og listig, og kort fortalt: Storbonden Boas får godhet for henne, gifter seg med henne og de får en sønn. 100 år senere blir Rut stammor til selveste kong David. Så kom det noe godt ut av en fremmed likevel.

Også de mange grusomme fortellinger i Bibelen, som handler om vold, undertrykkelse og misbruk, er gjenkjennelige i manges liv. De er viktige, for de forteller at Gud kjenner livene våre slik de er, ikke slik vi kunne ønske de var. Gud ser oss, og er med oss i alle ting. Vi blir ikke rike eller lykkelige av å tro på Gud, men vi er ikke forlatt. Dette er det viktig for meg å formidle videre.

Kirke og religion har vært mye omdiskutert i den senere tid. Det er jo en utfordring for oss som ønsker at kirken skal bestå, samtidig gir det en veldig tilgjengelig talerstol. Jeg opptatt av at alle skal bli respektert for det de tror på. Det er viktig for meg å gi rom for det muslimske miljøet på Ringerike, og jeg har et godt samarbeid med lederen for moskeen her i byen, Bashir.

Hønefoss kirke ligger midt i byen, og åpner nå i desember. Det gleder jeg meg til! Mitt ønske for den nye kirken er at den skal være en synlig og åpen kirke, hvor folk kan komme til gudstjenester, konserter og andre arrangementer, når de trenger noen å snakke med, være sammen med, eller ganske enkelt komme fordi de ønsker å høre til.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #1 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev