Judith F. Karlsrud
Eier og daglig leder av damebutikken La Belle

La Belle har 70 års- jubileum i år. Tenk det! Det er plass for nisjebutikker her i byen.

Jeg har jobbet her i 20 år og har drevet den selv de siste 15.
Vi er en butikk som har spesialisert oss som en god kjolebutikk for voksne damer. Det har vært viktig for meg å beholde tanken bak butikken og være tro mot konseptet. Damer endrer jo så klart stil ettersom tiden går, og det er viktig å holde seg oppdatert.
Men vi skal like fullt være en butikk for voksne damer i alle aldre.

Jeg vokste opp i Åsa og bor nå i Heradsbygda.
Jeg var hjemmearbeidende i mange år og tilbrakte mye fin tid med familien og våre to døtre, Camilla og Monica.

Opp gjennom årene har jeg alltid båret på en drøm om å eie og drive min egen butikk. Jeg turte ikke realisere drømmen før jeg fikk muligheten til å starte opp igjen La Belle etter å ha jobbet her i 5 år. Da måtte jeg gripe muligheten.

Min eldste datter, Monica, og jeg driver nå butikken sammen og det fungerer veldig godt. Vi har også en flott deltidsansatt, Inger. Monica og jeg er 95 % enige om hvordan vi vil ha det og vi utfyller hverandre. Vi er gode venner og starter ofte dagen med en kaffe på en av de koselige kaféene i sentrum.

Det å jobbe i butikk er en livsstil, en sosial glede. Og her hos oss kommer vi kanskje enda tettere på kundene. Vi tar oss god tid, hjelper med det meste og noen kommer innom bare for en prat.
Å ta seg tid til folk er så viktig i dette faget. Tid er en fordel vi har, vi som ikke er kjedestyrt.

Det er viktig å fremheve at ikke alle flykter ut av byen. Veldig mange oppsøker småbyhandlingen. Vi har besøk blant fra Kongsberg, Drammen og Oslo. Det å rusle i små gater og stikke innom nisjebutikker gir mye for mange.

Vi har gode spisesteder og et vakkert torg som vi må fylle med liv. Vi har småbyliv, fjell, fjord og skog. Her har vi alt vi trenger!

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev