De gangene det er vanskelig å finne noe positivt i hverdagen er det bare å gå ut her og skru. Jeg prøver nå å rydde opp i livet mitt, og da er det terapi å begynne å rydde i garasjen. Det er bedre enn å bruke «systemet», og siden jeg aldri har funnet terapi i flaska, er garasjen en god plass å begynne. 

Det å sette seg på sykkelen en god og varm sommerdag, det er som Vazelina synger, og å kjenne lukten av eksos fra en båtmotor. For meg er det ikke noe bedre enn det. Å komme seg unna. Jeg har venner over hele Norge, som kjører motorsykkel, og så har jeg jo klubben her på Jevnaker. Det er viktig å være en del av et miljø.

Jeg driver og bygger en 1897 modell Harley. Jeg kaller den for en «SRD», eller sammenraska deler. Jeg liker ikke å kaste ting, så sykkelen består blant annet av to kandaharbindinger fra noen ski, et gammelt belte, et dørhåndtak og gamle vannrør for å nevne noe. Jeg samler på mye rart, og har verktøy som jeg kjøpte da jeg var 13 år gammel. Jeg lager alt på frihånd, og på øyemål. Sånn er det når man er samler, men det er jo det som er hobbyen. Morfaren min var ikke noe bedre, så jeg har sikkert arvet det etter han. 

Jeg holder også på med å bygge en 1938 modell Chevrolet. Det vil si, jeg har hatt den i 30 år. I deler. Den skal jeg ha sammen. 

Jeg har også vært aktiv i Røde Kors i 30, noen år også som leder. Men jeg måtte gi meg da helsa sviktet. Jeg er opptatt av hva som skjer i lokalsamfunnet, politisk. Det har hendt at jeg har sagt fra om ting, og senere sagt «hva var det jeg sa». Jeg synes Jevnakerpolitikerne kunne blitt litt flinkere til å se på Jevnaker sine behov, uten å sammenligne seg for mye med kommunene rundt.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev