Jeg har alltid vært kvalitetsbevisst og opptatt av smak. Jeg var tidlig interessert i å smake på forskjellige ting. Jeg likte mat som barn ikke pleier å like, som blåmuggost og oliven, og masse sære ting.

Jeg elsket pannekaker, og kunne stå opp klokken 04:00 for å lage dem, men de måtte være kalde, så de sto på kjøla en time.

Så, litt senere, begynte jeg å interessere meg for vin.
Vendepunktet kom i 2012, da vi feiret bursdag på en restaurant. Thomas Alsgaard satt på bordet ved siden av, og bestilte en spesiell dessertvin – en Chateau d'Yquem. Kelneren la nok merke til at jeg ble veldig nysgjerrig, og spurte om jeg ville ha et glass. Til 350 kroner. Og det ville jeg selvfølgelig.

Den opplevelsen, og det glasset med de kvalitetsdybdene var noe helt annet. Det var veldig langt fra fredagsviner til 150 – 200 kroner flasken.

Jeg er en nerd av natur, og går helt inn i det jeg interesserer meg for. Jeg forsto at her var det dybder og kvaliteter som gjorde meg superinteressert i dessertviner og hvite viner.

Det er store forskjeller på vinmark, årgang, produsent, klima, været det året, kjelleren og til og med glasset du drikker av. Så mange forskjeller at du kan jo bli sprø...

Nå vil jeg prøve å finne ut hva som er mulig i Norge, og vil starte en vinproduksjon her i Hole. Jeg safer litt først med epletrær men på sikt vil jeg prøve ut vinranker. Her er det jo mineralsk jord, fossiler og jeg har jo til og med en trilobitt fossil på eiendommen.

Jeg skal ned til Egge gård i Sylling og se hva de har gjort. Det er det samme klimaet her nå, som det var i Champagne for 150 år siden. Været har flyttet seg nordover og de lager superbra vin i England, som kan sammenlignes med Champagne. Det er nesten blitt for varmt til å dyrke Champagne, i Champagne nå.

Kanskje det er vår tid nå?

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev