Jeg dro på interrail med en venninne etter gymnaset, og endte opp i Australia, hvor jeg fikk meg kjæreste. Han ble med til Norge. Som fotograf får jeg en del oppdrag, spesielt brylluper, og det er morsomt, men jeg har ikke lyst til å bare drive med det. Jeg liker å ta portrett-fotografier, og så tar jeg masse bilder når jeg er ute og reiser. Jeg har startet enkeltmannsforetaket Jarran Flokkmann foto. Drømmen er jo å kunne leve av å selge bildene mine.

Når jeg skal fotografere i et bryllup, er det viktig for meg å møte brudeparet først for å finne ut av hva slags bilder de vil ha. Skal de være oppstilte, eller mer tilfeldige? De fleste vil ha en blanding av begge deler. Et godt fotografi er bygget opp av mange faktorer, men det handler om å fange øyeblikket og få motivet til å slappe av.

Jeg foretrekker reisemål der ikke alle vennene mine allerede har vært. Da vi dro på interrail, for eksempel, sa venninnen min: Vi skal vel til Spania, Italia og Frankrike, da? Jeg sa: Nei, la oss reise ned til Hellas, og så opp til Balkan og Øst-Europa. Det er mye mer interessant. Dette var midt i flyktningkrisen, det var folk langs jernbanelinjen og mange passkontroller. Vi opplevde mye på den turen.

En spennende by er Ljubljana i Slovenia. Den er mindre enn Oslo, det er mange elver der, og fjell, så det er nesten som et lite Venezia. Det har temperatur som Italia og alper som Østerrike. Og det er nesten ingen turister der, av en aller annen grunn.

Jeg kom nettopp fra Frankrike hvor vi var noen dager i Nice. Jeg måtte bare ha en tur før studiene i høst. Vi dro innom hotell Cap-eden-roc i Antibes, bare fordi jeg ville ta bilde av bassenget. Det kostet 23.000 for en natt, så det var uaktuelt å bo der, så vi spiste bare lunsj der. Men jeg klarte å snike meg gjennom buskene for å få tatt et bilde jeg har ønsket meg av bassenget der. Jeg kom hjem derfra i går, dro på jobb på Ringeriksbadet, hvor jeg vasket doene i dag. Livet har sine kontraster.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Utgave #3 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev