Vi flyttet hit i august i år. Men vi var innom i juni for å kikke. Vi kom kjørende fra Klekken, og fikk se byen ovenfra. Det var et veldig heftig landskap, som gjorde inntrykk på meg. Noe av det aller mest interessante var fossen. Og jeg husker at jeg reagerte raskt på at det var mye vann her. Det føltes akkurat som hjemme. Det er dette jeg husker best av mine førsteinntrykk fra stedet. 

Byen er veldig lik den byen jeg vokste opp i. Så man føler seg som hjemme veldig fort. Jeg hadde ikke trodd det, for vi kjente jo ingen her når vi flyttet, og hadde jo ingen anelse om hva vi skulle forvente oss mer enn mye tid i hockeyhallen, det var jo derfor vi kom hit. Så, slik havnet vi her. 

Livet her er mye roligere. De siste fire årene har jeg pendlet til jobb i Stockholm. Nå er livet stort sett bare hockey og jobb. Og mindre stress. Jeg savner ingen ting, bortsett fra familien da av og til. Når det gjelder storbymiljøet, så er det også sånn som hjemme: Trenger man å reise inn til Oslo, så reiser man til Oslo. Stockholm lå også en time unna der jeg bodde før, så til og med det er likt. 

Jeg var litt bekymret for hvordan vi ville bli mottatt her, og forholdet mellom nordmenn og svensker. Men det gikk jo veldig bra. Vi har blitt veldig godt tatt vare på av hockeymiljøet og alle andre. 

Det er noen forskjeller på oss naboland. Lunsjen for eksempel. Vi spiser jo varm lunsj. Nå begynner jeg endelig å venne meg til norsk lunsj. Og dere er mye mer avslappet. Særlig på søndager. Da går virkelig ALLE tur. Mens i Sverige storhandler vi og lager middag for hele uken. Det tok det også litt tid å venne seg til, med «det är bare skönt».

Det er dog en helt annen natur enn vi er vant med. Vi liker vintersport, og her er det kort vei til Norefjell. Hjemme er det 4-5 timers kjøring til nærmeste bakke. Så vi gleder oss veldig til vinteren. 

Vi har sagt at hvis vi trives her, blir vi her en stund. Det vil si noen år. Vi skal ta en evaluering etter seks måneder, og sånn som det ser ut nå, blir vi.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #1 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev