Jeg vokste opp i Steinsåsen med hund og tre eldre søsken. Det var alltid liv og røre i huset - alltid noen av oss barna som hadde venner på besøk. Gårdsplassen var alltid fylt med sykler, biler eller mopeder, og den lille gangen med sko og jakker som vi ungene hadde slengt fra oss.

Etter skolegang studerte jeg i Kongsberg. Jeg utdannet meg til optiker og flyttet til Oslo hvor jeg jobbet mange gode år i Brilleland. På tross av et spennende og veldig interessant yrke, har jeg valgt å forfølge en gammel interesse og å utvikle meg som kunstner. Jeg jobber både med skulptur, tegning og oljemaling, og har fått mulighet for å etablere studio på Sjøholmen Kulturhus i Sandvika. Sjøholmen kulturhus skal hovedsakelig bli et kunst- og kulturhus for barn. Huset er etablert av Bjørg Thorhallsdottir og Mette Dybwad, og skal romme en rekke aktiviteter som sanserom, tryllerom, filmskole, cafe, samt atelierer for kunstnere og forfattere. Noen av aktivitetene kan også trekkes ut av huset og gjennomføres andre steder. Jeg håper Sjøholmen kulturhus også kan bli med å bidra til kunst og kulturdager i Ringeriksregionen.

Ellers i ‘heimen’ snakker vi mye om nærmiljøet i Hole og den tiden vi går inn i med bolig- og næringsutvikling og alle de utfordringer og muligheter dette byr på. Hvis det blir slik at befolkningen i Hole fordobles i løpet av få år, vil spesielt nærmiljøet på Sundvollen se store endringer i årene som kommer.
Jeg håper våre politikere og kommunen vil påvirke denne utviklingen til å skape hyggelig og fremtidsrettede bomiljø og et nærområde med god arkitektur, innslag av grøntområder, parker, strender og badeanlegg som gjør Sundvollen og Hole til et attraktivt område å bo og å jobbe i. Men også for besøkende å kjøre innom, ta en kaffekopp, spise middag, ta et bad, gå på kunstutstilling, se en forestilling eller en konsert. Med andre ord gjøre Hole til en attraktiv destinasjon både for næringsdrivende, innbyggere og besøkende.
Mitt ønske er derfor at kommunen sørger for gode men sterke rammebetingelser for hvordan Hole skal fremstå når utbyggingen er gjennomført. At ikke utbyggingen i kommunen styres av utbyggere med kortsiktig profitt som eneste målsetning, men at det må legges til grunn klare krav til arkitektonisk utforming og langsiktige infrastruktur. Det vi bygger og skaper nå, legger grunnlaget for utviklingen av kommunen i hundrevis av år fremover, og minner om visjonen til Hole- eventyrlig fortid - eventyrlig fremtid.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev