Dorrit Andresen, daglig leder Sunkost

Min vikarjobb her på Ringerike skulle vare i to måneder, så ble det ti måneder og nå har jeg vært her i 28 år. Jeg reiste på et lite eventyr fra Strynø syd i Danmark til Ringerike, som ble til noe mye mer enn det. I dag er jeg stolt mamma til en sønn på 20 år, har en jobb jeg er glad i og en fantastisk utsikt fra mitt hjem i Heradsbygda.

Å jobbe i butikk er noe jeg er glad i, for man møter mange forskjellige mennesker. Jeg trivdes veldig godt i butikken, med vikarjobben og med de jeg jobbet med. I starten tenkte jeg, «Hvordan skal dette gå, jeg forstår ikke hva de sier". Men i dag er ikke språket et problem. De har åpenbart vært fornøyd med meg på mange måter, og i dag er jeg daglig leder i Kubens helsekostbutikk.

Jeg vil at alle skal føle seg velkommen. Selv har jeg nesten bare møtt snille mennesker i Hønefoss, jeg kan nok telle på en hånd de som har vært irritert. Det er ikke ille det. Hvis jeg ikke trivdes her på Hønefoss og på jobben, hadde jeg reist hjem til Danmark for lengst, så jeg har vært heldig.

I dag er jeg er en blanding av Ringeriking og Strynboer. Da forsøker jeg å ta det beste av begge. Hav og fjell, jeg er glad i begge deler. Oppveksten på Strynø vil uansett alltid være med i grunnen min. Som voksen opplever man nye ting man setter pris på, som for eksempel naturen på Ringerike. Jeg syntes det er veldig fint om sommeren her. Da pleier jeg å ta en tur på Ringkollen. Noe som jeg setter pris på, og som gjør meg veldig glad.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev