Catalina brenner for ballett og ønsker å bidra til et større ballettmiljø her på Ringerike. Bli bedre kjent med Catalina Guerrero (29), fysioterapeut og ballettinstruktør

Jeg kom til Norge vinteren 2013, etter å ha giftet meg med Øyvind. Å komme til Hønefoss fra en by i Colombia med 10 millioner mennesker, det var et stort sjokk. Jeg hadde jo vært her på ferie. En ting er ferie. Det er en helt annen ting å bo her. 
Ting var så rolig, det var jo ingen butikker åpne på søndager.

Noen måneder etter at jeg kom fikk jeg mange muligheter. Første gang jeg prøvde fikk jeg fem jobbtilbud. Etter det har jeg aldri vært uten jobb, enten som fysioterapeut, barnepasser, resepsjonist eller servitør. Men de siste to årene, som fysioterapeut.
Selv om jeg kaller Colombia mitt hjem, er dette mitt hjem nummer to, jeg liker meg her. Jeg har hus, bil, hund og nå kommer det også en baby.
Jeg har ikke noensinne møtt noen som har vært frekke, unntatt en, Jeg har alltid følt at folk er villige til å hjelpe, så lenge man viser at man er villig til å gjøre det som skal til for å være en del av samfunnet her på Ringerike.
Alle har vært ekstremt hyggelige og behjelpelige. Det har også gjort at livet mitt her har blitt enklere.
Men selvfølgelig, har jeg i noen perioder savnet mamma og pappa, og venner.
Det var en vanskelig periode, da jeg ikke kunne norsk. Absolutt ikke et lett språk å lære seg. Jeg vet fortsatt at jeg sier noen ting feil, men så lenge noen skjønner, er det greit. Det var nøkkelen til å komme meg ut av huset og ha et ordentlig liv her.
Jeg begynte å danse ballett som fire-åring på et profesjonelt kompani i Colombia. Jeg begynte å undervise da jeg var 17. Jeg husker at jeg tenkte: «kanskje må slutte»? da jeg flyttet hit. Det var ikke realistisk å pendle til Oslo. Den tanken var ikke så lett.
Så i stedet startet jeg min egen danseskole. Jeg har jobbet med den i ett år og hatt 35 jenter hvert semester. Da jeg reise fra Colombia var det mange av elevene mine som gråt. Å starte skole gjorde det lettere å forlate dem.
Nå har jeg pause. Å drive ballettskole i tillegg til en 100% jobb gjør meg sliten noen ganger, men det gjør meg lykkelig, og det er noe jeg brenner for. Jeg håper med tiden, siden Ringerike skal vokse, så kan det bli et større ballettmiljø her også, og et litt mer profesjonelt et. Og at ballett kan bli en del av livet her.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev