Aram Azari (17), født og oppvokst i Hønefoss og skal starte VG2 på Ringerike vgs. Han deltok på klimastreiken og forteller litt om det.

Det startet med at jeg oppdaget talen til Greta Thunberg som hun holdte på FNs klimatoppmøte. Etter litt leting fant jeg FNs klimarapport som konkluderte med at vi hadde 11 år på å halvere utslippene hvis vi ville unngå katastrofale følger av klimaendringer. Når den nasjonale klimastreiken i Norge skulle holdes 22. mars var det ikke spørsmål om jeg skulle dra.

Verden står ovenfor et av de største utfordringene i menneskehetens historie.

Jeg deltok på klimastreiken fordi jeg innså at å sitte hjemme å bekymre seg ikke løste det store problemet vi står ovenfor. Det blir holdt klimastreiker fordi verdens elever og studenter ikke blir hørt og tatt på alvor av myndighetene. Verden står ovenfor et av de største utfordringene i menneskehetens historie.

Jeg innså at det ikke var noe vits å studere for en framtid jeg kanskje ikke hadde. De hørte ikke på oss, men nå skulle de få høre det! Jeg oppfordrer alle elever som bryr seg om fremtiden sin å bli med i klimastreik. Dette handler om ditt liv og din framtid. Hvis du ikke kjemper for den, hvem vil?

Ringeriksfolk bør bli flere syklister og færre som kjører bil. Å se rekker av bilder med kun en passasjer er ikke et godt syn.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev