Da jeg skulle begynne å spille igjen etter dette var jeg så dårlig trent (og høy) at treneren min sa: «Du, Alex, du har ikke lyst å bli keeper, da?»

Så jeg sto i mål noen treninger og etter noen treninger, syntes jeg det var gøy som keeper. En keeper har mye press på seg. Du er litt alene der bak, og har et stort ansvar. Hvis jeg gjør en feil, så betyr det mye mer enn om noen ute tar en feilpasning. Det må trenes på de små detaljene. «Tenk om jeg hadde stått tre centimeter lengre til venstre, da hadde jeg reddet den ballen». Det er gøy å være spiss og score mål, men å redde et skudd i det 90. minutt som gjør at man vinner en kamp, da føler man seg virkelig som en helt.  Jeg liker pressede situasjoner mer enn det komfortable. Men begynner du å slappe av blir du ikke bedre. Den innstillingen er viktig i alt man gjør.

Jeg hadde en trener – Luis Pimenta- som ga meg et nytt syn på å stå i mål. Etter en trening kom jeg hjem og gråt til moren min fordi treneren skjelte meg ut fordi han mente jeg ikke var tilstede mentalt. Jeg var det fysisk, men ikke i hodet. Han visste at jeg hadde potensiale, og hvordan han skulle få det ut. Jeg må jo bare takke han fordi han var det rasshølet han var i begynnelsen. Neste dag møtte jeg opp på treningsfeltet som en helt annen person, og jeg er såpass takknemlig at jeg har tatovert navnet hans på brystet.

Moren, stefaren min og besteforeldrene mine har støttet meg hele tiden. Jeg tror det er 10 kamper moren min ikke har vært med på siden jeg var 5-6 år. Når du har en så støttende familie som gjør alt for deg, så gjør det også at man selv yter alt man kan.

Ringeriksfolk

Inspirert av sider som Humans of Dublin og Humans of New York har vi laget vår egen blogg og Facebookside som skal sette fokus på folka som utgjør vårt fine og trygge samfunn. Ringeriksfolk er folk som bor eller har sitt virke i Hole, Ringerike og Jevnaker. Vi håper at siden kan gjøre oss alle litt mer oppmerksomme på menneskene som omgir oss.

Se alle blogginnlegg

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev